fbpx

Egy Könyvklub Budapesten

Mi ez a könyvklub?

Számvető Könyvklub

A könyvklub havonta egy alkalommal megrendezett társasági összejövetel, ahol elbeszélgetünk egy előre kiválasztott könyvről. A cél nem az, hogy részletekbe menően kielemezzük az olvasottat, hanem hogy egy jó társalgást, eszmecserét tudjunk folytatni róla. 

A klubbal célunk, hogy többet olvassunk, többet jegyezzünk meg az olvasottakból és meghallgassuk mások véleményét is. Az ötlet onnan jött, hogy bár sokan olvasunk, de mégis nehéz olyan társaságot találni, akivel tudnánk erről beszélgetni, ezt az űrt próbáljuk betölteni.

A havi klubalkalmon való részvétel teljesen ingyenes, csak annyit szeretnénk, hogy hozd el magaddal a gondolataidat, hogy tanulhassunk egymástólA klubba való belépés pedig ennél is egyszerűbb, csak kattints a gombra és lépj be a csoportunkba Facebookon, ennyi az egész. 

A Számvető Könyvklub Budapest következő eseménye

Viktor Frankl: Mégis mondj igent az életre

Elhalasztva - pontos dátum később

Viktor Frankl pszichiáter klasszikus memoárja, amelyben a náci haláltáborokban zajló mindennapi életről számol be. A szenvedést nem kerülhetjük el, állítja Frankl professzor, azt azonban eldönthetjük, hogy milyen módon viszonyulunk hozzá, és találunk-e benne értelmet. Értelmet találni az életben, bármilyen is az; kitűzni bizonyos célokat, és azok felé haladni – Frankl logoterápiájának ez a törekvés az alapköve. 

Könyvklub - Viktor Frankl Mégis mondj igent

Az olvasással tudást halmozunk fel az agyunkban, de sajátunkká az csak a gondolkodás révén válik.

John Locke

Mit olvasunk 2020-ban?

Mérő László érzelmek logikája2

Mérő László: Az érzelmek logikája

2020. január

Mérő László könyve az érzelmek új szemléletéről szól. Megismerkedhetünk az érzelmek szerkezetéről, megtudhatjuk, mi az érzelmek szerepe a gondolkodásban és a gazdaságban, melyek a rosszkedv előnyei, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, s végül sétát tehetünk az érzelmek állatkertjében.

Könyvklub Flow

Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Az áramlat

2020.február

A könyv boldogság kereséséről és a mindenki által ismerni vélt Flow hatásról szól, amikor annyira elmerülünk valamiben, hogy szinte feloldódunk a tevékenységben. A könyvben foglalt gondolatok segítenek, hogy jobban éljük az életünket, ezért került be másodszor is az olvasólistánkba.

Könyvklub - Viktor Frankl Mégis mondj igent

Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre! – Logoterápia dióhéjban

2020. március

Viktor Frankl pszichiáter klasszikus memoárja, amelyben a náci haláltáborokban zajló mindennapi életről számol be. A szenvedést nem kerülhetjük el, állítja Frankl professzor, azt azonban eldönthetjük, hogy milyen módon viszonyulunk hozzá, és találunk-e benne értelmet. Értelmet találni az életben, bármilyen is az; kitűzni bizonyos célokat, és azok felé haladni – Frankl logoterápiájának ez a törekvés az alapköve.

Könyvklub Kezdj a miérttel

Simon Sinek: Kezdj a miérttel!

2020. április

Miért tudnak egyes vezetők mindenki másnál jobban hatni a csapatuk tagjaira? Miért nyereségesebbek és befolyásosabbak bizonyos vállalatok a versenytársaiknál? A miért soha nem a pénz vagy a profit – az mindig csak eredmény. A könyv modellje mentén egész szervezeteket lehet felépíteni, mozgalmakat elindítani, és tömegeket inspirálni – kis- és nagyvállalatoknál, nonprofit szervezeteknél és a politikában egyaránt.

Könyvklub - Daniel Oglivy egy reklámszakember vallomásai

David Ogilvy: Egy ​reklámszakember vallomásai

2020. május

Csak látszólag a reklámiparban dolgozóknak szóló könyv, valójában sokkal több annál. Egy sikeres ember tanácsai azoknak, akik el akarnak érni valamit az életben.

Könyvklub - Rovert Cialdini Hatás

Robert B. Cialdini: Hatás

2020. június

A könyv a meggyőzés, azaz az együttműködést célzó befolyásolás elméletét és gyakorlatát tekinti át. A gyakorlati tanácsokban és tudományosan dokumentált megállapításokban gazdag kötet alapmű az üzletemberek, reklámosok, adománygyűjtők, ügynöki munkával foglalkozók – illetve a rábeszélők nem kívánatos hatása ellen védelmet kereső fogyasztók számára.

Könyvklub - Kiyosaki gazdag papa

Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa

2020. július

A könyv szertefoszlatja azt a mítoszt, hogy nagy fizetés szükséges a gazdagsághoz; bemutatja a szülőknek, miért nem hagyatkozhatnak az iskolarendszerre gyermekeik pénzügyi képzését illetően;  megmutatja, mit kell megtanítanod gyermekeidnek, vagy magadnak a pénzről, sikeres anyagi jövő érdekében.

Könyvklub - mj-demarco-gyorsitosav-a-milliokhoz

MJ DeMarco: Gyorsítósáv a Milliókhoz

2020. augusztus

 A gyorsítósáv elmélete nyersen és őszintén tárja eléd, mit kell tenned, hogy sorsfordító, milliókat érő döntéseket tudj hozni. Nem számít, hogy már tehetős vagy-e, vagy a csőd szélén állsz – ez a könyv azt ígéri, hogy meg fogja változtatni az életedet, ha alkalmazod a benne szereplő elveket. Lássuk, hogy mi is ez az ígéret és valóban megvalósítható-e. 

Könyvklub - nudge

Cass R. Sunstein, Richard H. Thaler: Nudge

2020. szeptember

A Nudge döntéshozatalról szól, és hogy a döntési helyzeteket tervezők hogyan tudnak befolyásolni a jó döntések meghozatalára. Mára a könyv koncepciói egyes országokban a közpolitika részét képezik, ki tudja mikor szűrődik be a saját életünkbe is, ezért választottuk a könyvklub témájául.

Könyvklub - tények

Ola Rosling, Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund: Tények

2020. október

A könyvben bemutatnak tíz ösztönös késztetést, amely miatt tévesen és rosszul ítéljük meg a világot, amelyben élünk. Ha azonban félretesszük az előítéleteinket, és helyette a tényeket nézzük, rájövünk, hogy a világ sokkal jobb hely, mint gondolnánk.

Könyvklub -háboruk, járványok, technikák

Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák

2020. november

Miért alakult a történelem úgy ahogy? Erre a kérdésre keresi a választ az író nemcsak a történelem, hanem a földrajz, a biológia, a régészet, a nyelvészet, a járványtan és az antropológia, valamint a tudomány- és technikatörténet alapján. Ha meg akarjuk érteni a világot, értenünk kell a történelmet, ezért olvassuk idén el Jared Diamond könyvét.

Könyvklub -mikor

Daniel H. Pink: Mikor – A tökéletes időzítés tudományos titkai

2020. december

Miért van olyan nagy jelentősége a kezdésnek? És hogyan kezdjük újra, ha az elején elrontottuk? Miért ajánlatos elkerülni a kórházakat délután? Mikor ideális állásinterjúra menni, felmondani vagy megházasodni? Mikor ellenállhatatlan történeteivel és gyakorlatias tanácsaival átalakítja gondolkodásunkat a múltról, jelenről és jövőről.

A tudásba való befektetés mindig a legnagyobb hozamot fizeti. 

Benjamin Franklin

Olvasd el a témában írt cikkeinket

A bölcsességre törekvő tanulónak a könyveket az aranynál és ezüstnél jobban kell szeretnie.

Johannes Amos Comenius

Ha tetszett, ami olvastál, felkeltettük az érdeklődésedet, meghallgatnád véleményünket az olvasottakról, vagy hallatnád sajátodat, akkor csatlakozz a könyvklub csoporthoz Facebookon.

Te is Szeretsz
Olvasni?

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol minden hónapban együtt olvasunk el egy könyvet.

Kattints és csatlakozz!